Vego påsk ★ Inspiration och recept
I samarbete med rabble
 
Hej peeps! Idag får ni en stor dos inspo på mat-fronten med ett vego påsk-inlägg! I år är det min första påsk som vegetarian och det ska bli superintressant. I julas gjorde vi en massa smarriga vego alternativ. Jag har googlat runt lite och hittat några recept som jag vill laga i påsk. Alla är helt veganska! 
 
Jag tycker att det är så himla roligt att det kommer mer och mer vegetariskt på dem svenska "smörgåsborden", där allt vanligtvis brukar bestå av kött, kött och lite mera kött på det. Hur kul låter det liksom inte med vegansk aburgine sill?!
Goo vego!
 
 
Tabbouleh på helt korn med morot och butternut
 
Först ut har vi en tabbouleh med min favorit, butternut pumpa! Älskar verkligen tabbouleh. Så enkelt occh mumsigt (väldigt svårstavat dock hehe). Det är dessutom mynta i den här svårstavade röran vilket är en av mina favoritkryddor. 
 
Ni hittar receptet HÄR!
 
Bildresultat för vegansk sill
 
Vegansk aburgine sill var en av mina favoriter i julas, såå gott! Istället för sillbitar så har man aburgine som man lägger in. Det smakar precis som vanlig sill men utan den äckliga fisk smaken. I recepten som jag använde hade man bland annat tångkaviar och havre crème fraiche. Ni hittar det HÄR!
 
vegetarisk och vegansk påskmat
 
Avokado är så sjukt gott (även fast jag försöker att inte köpa det så mycket eftersom att det är dåligt för miljön) och innehåller en massa nyttiga grejer. Så det vill jag absolut att på påskbordet! Dem här avokado halvorna är fyllda med vegansk skagenröra (huur roligt?!) och ni hittar dem lite längre ner på den HÄR sidan.
 
bild 4 (78)
 
Tillsist- efterrätt! Jag har länge velat göra en raw kaka så varför inte testa nu till påsk? Jag är inte heller så mycket för godis och sötsaker så det passar perfekt till mig! Men det passar också superbra för godisråttor som behöver bryta av med något nyttigare. ;) Receptet på den här raw citron och hallon cheesecaken hittar ni HÄR!
 
 
Ingredienserna till all smarrylarry påskmat kan du hitta på MatHem. Där kan du enkelt och smidigt klicka hem allt och få det direkt levererat till dörren!
 
 
 
Ha en fantastico påsk!
 
x Elin
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like